Naar overzicht

Een mediawijze opvoedingsavond ‘FF offline’
Loopt u rond met vragen over Sociale Media? Worstelt u met dilemma’s wat betreft het gebruik van deze digitale platformen? Of als het gaat over de vraag wat u er nu mee moet in de opvoeding? U staat dus niet alleen! Vele ouders, JV – leiders en kerkenraadsleden zullen het herkennen en ook onze tieners zelf lopen met deze dilemma’s rond.

 

Sociale Media zijn niet meer weg te denken uit het leven van u en uw kinderen. De mogelijkheden zijn ongekend! Het biedt juist heel veel kansen. Maar tegelijkertijd: Als het gaat om de thuissituatie, maar ook op school en in de gemeente valt het soms niet mee elkaar te begrijpen, om het bespreekbaar te maken en om afspraken te maken. Waar liggen voor u als ouder de grenzen? Welke regels hanteert u? Hoe gaan anderen er in hun gezinnen mee om? Hoe gaat u met uw tiener in gesprek? Welke handreikingen vinden we in de Bijbel? Welke kansen biedt het ons als gemeente en waar moeten we alert op zijn?

 

Om dit thema te bespreken hebben we als kerkenraad op D.V. woensdag 3 april 2019 (begintijd: 19.45 uur) een programma opgezet. Na een kort bezinnend gedeelte willen we dit thema in groepjes gaan bespreken aan de hand van een spel: ‘FF Offline!’ Door dit spel te spelen gaat u diepgaand met elkaar in gesprek en worden de ervaringen en vragen met elkaar gedeeld.
Dit spel is ontworpen door Catharinus Doornbos. Hij heeft deze avond ook de leiding. Zie voor meer informatie zijn website: www.dcat.nl

 

Om deze avond zo goed mogelijk te laten slagen is het van belang dat u uzelf voor D.V. 27 maart 2019 opgeeft via onderstaand formulier. Vult u uw naam en mailadres in, daarnaast ook of u met 1 of 2 personen hoopt te komen.

 

Een hartelijke groet,

Jan-Anne Gijsbertsen
Hugo Niewenhuijse
Gerard van de Weerd

Aanmelding Mediawijze avond

Aanmelden voor: Een mediawijze opvoedingsavond ‘FF offline’