Naar overzicht

Beste gemeenteleden,

 

Wat is het waardevol en leerzaam om samen met andere gemeenteleden stil te zijn rondom Gods Woord, en samen schatten hieruit te ontdekken. Samen ontdek en leer je vaak meer dan alleen. Dat is wat we doen op de Bijbelstudievereniging van onze gemeente!

 

Dit jaar willen we verder gaan met de brief van Jakobus. Vorig jaar zijn we hieraan begonnen met behulp van het boekje: “Met woord en daad”  van ds. W.A. Zondag. Hij heeft dit boekje op een heel toegankelijke manier geschreven. Steeds trekt hij lijnen naar andere gedeelten van de Bijbel en naar ons persoonlijk leven. Het is een boek wat niet alleen mooi is om te overdenken, maar ook vraagt om praktijk in ons leven van elke dag.

 

In verband met de huidige Covid-19 maatregelen delen we de avond iets anders in dan normaal. Het is nodig dat we een lijst hebben van aanwezigen. Daarom kun je je tot dinsdagavond (de avond voorafgaand aan de Bijbelstudieavond) aanmelden via: gerdiendebree@gmail.com. Je naam komt dan voor die avond op de lijst te staan.

 

We beginnen de avond gewoon om 19.45 uur. De zaal is zo ingedeeld dat je op veilige afstand van elkaar en meteen in groepjes zit. Eén van de voorzitters houdt een inleiding over het hoofdstuk dat aan de beurt is. Ook de pauze kunnen we nu niet invullen zoals we gewend zijn en graag zouden willen, maar het is beter om niet onnodig risico’s te lopen. We blijven daarom in groepjes zitten en krijgen daar koffie of thee. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over de vragen bij het hoofdstuk. Hierdoor hopen we de avond wel eerder af te sluiten, rond 21.15 uur.

 

Als Bijbelstudievereniging komen we ongeveer om de drie weken op woensdagavond bij elkaar.  De data voor het komende seizoen zijn : D.V. 16 sept, 7 okt, 28 okt, 18 nov, 9 dec, 13 jan, 3 feb, 24 feb, 17 mrt,  14 apr. Zet ze alvast in je agenda, per mail krijg je ook steeds een herinnering.

 

Iedereen is hartelijk welkom! Deze uitnodiging is natuurlijk ook bedoeld voor onze jonge leden die al openbare belijdenis hebben gedaan. Of misschien ben je net nieuw in de gemeente. Ook dan hartelijk welkom. Heb je nog vragen? Bel gerust één van ons, of stuur een mailtje: gerdiendebree@gmail.com

 

Hartelijke groeten van het bestuur van de Bijbelstudievereniging,

 

Huib Eckhardt

Gerdien van de Berge

Marinus Schroevers

Gerdien de Bree

Pim Janse

 

Met woord en daad – Bijbelstudies over Jakobus – Ds. W.A. Zondag

Het bijbelboek Jakobus bevat een schat aan levenslessen, wijsheden voor het leven. Jakobus leert ons hoe die wijsheid gekregen kan worden in beproeving en hoe we moeten volharden. Het moet Gods kinderen tot blijdschap zijn, dat zij door de Heere worden beproefd. Verder leert hij ons dat geloof en werken bij elkaar horen, het één kan niet zonder het ander. Ook leert hij ons wat echte afhankelijkheid van de HEERE is: Deo Volente. De brief sluit af met belangrijke aandachtspunten rond het gebed.